Projecten | Leegstand aanpakken

250.000 m2 leegstandkantoren in 2015
 
077500
250.000leegstandkantoren in 2015 m2 aangejaagd

In de strijd tegen kantorenleegstand zijn inmiddels veel slagen gemaakt in verschillende deelgebieden die Zwolle kent.

Leegstand wordt hier aangepakt door middel van verschillende methodieken, die tot stand zijn gekomen met subsidies van de Provincie Overijssel.

Leegstand in de provincie Overijssel

5% 21% TOTALELEEGSTAND KANTOREN- LEEGSTAND

Leegstand is niet alleen in Zwolle een probleem.

In 2015 bedroeg de totale leegstand in provincie Overijssel 5%, wat neerkomt op 4.876.030 m2. Van alle kantoren in Overijssel staat 21% leeg: 767.090 m2 in totaal. Meer weten over leegstand? Ga naar de leegstandsmonitor.

Leegstandsmonitor

PROJECTEN

Zwolle Trade Center
Zwolle, Voorsterpoort

Het Zwolle Trade Center maakt slagen in het oplossen van kantoorleegstand. Door de nieuwe focus op kleinere afnemers van vierkante meters raakt het gebouw steeds drukker bezet.

Deze ondernemers benutten daarmee een locatie met goede bereikbaarheid, zichtbaarheid vanaf de snelweg en kwalitatief hoogstaande kantoorruimte.


Diversiteit 

Het Zwolle Trade Center is druk op weg een echt verzamelkantoor te worden, waar diverse partijen elkaar versterken en gebruikmaken van de vele faciliteiten die het gebouw biedt. Terwijl de bedrijven samen in één gebouw verzameld zitten, is er voor deze ‘bewoners’ toch ruimte voor eigen identiteit. Dit concept past goed in Voorsterpoort. Het gebied huisvest namelijk al jaren ondernemers van verschillende schaalgrootte. Het Zwolle Trade Center richt zich nu op potentiële huurders van circa 350 m2 of meer.

Aantrekkelijke zuidelijke entree 

Voorsterpoort zit duidelijk weer in de lift. Het gebied vormt een steeds aantrekkelijkere zuidelijke entree van Zwolle, met een diversiteit aan kantoren, industrie, retail en leasure.

www.zwolletradecenter.nl


Een initiatief van: